Over mij voor jou

ZZP'er

Ik wil de vaardigheden die ik bezit en mijn 'drive' om volop te werken met mensen kunnen toepassen. Als ZZP'er heb ik voldoende vrijheid om datgene te kunnen doen waar ik passie bij voel in mijn werk en wat niet wordt belemmerd door bureaucratie en een wisselend beleid. Een persoonlijke benadering, dat is waar ik voor sta. Dit vooral maakt dan ook dat ik ervoor gekozen heb om als ZZP'er aan de slag te gaan. Ik ben ook te vinden op de site van de Nationale Hulpgids.

Loopbaan

Mijn loopbaan ben ik begonnen als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener bij Orthopedagogisch Behandelcentrum Vitree. Hier heb ik 6 jaar jongeren ondersteund en diens netwerk, met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Hier heb ik vooral geleerd en meegenomen om een goede mix te hanteren tussen directheid, duidelijkheid, humor, relativering en inleven in de situatie van de ander.

ellis-koopman-nijmegen-4

Na deze intensieve periode ben ik begonnen als Consulent bij MEE, waar ik mensen met een beperking en hun directe omgeving heb ondersteund. Hier ben ik de MEE-visie gaan omarmen: De zelfredzaamheid en participatie van de betrokkene(n) in de samenleving bevorderen of in stand te houden. Ik heb mij hier beziggehouden met diverse activiteiten:

  • Projectmedewerker 'MEE op Weg' - landelijk project gericht op participatie, waarbij mensen met een beperking meer mogelijkheden ontdekken om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.
  • Medebedenker en Clusterverantwoordelijke OV-fietsmaatjes - onderdeel van 'MEE op Weg'.
  • Trainer Sociale Vaardigheidstraining voor jongeren en volwassenen met een beperking.
  • Begeleider van vrijwilligers.
  • Praktijk- / Stagebegeleider van Hogeschoolstudenten.
  • Trainer 'Girls' talk plus - een groepscounseling programma over relaties, seksualiteit en weerbaarheid voor meiden tussen de 14 en 21 jaar met een licht verstandelijke beperking. Het programma is gericht op hun seksuele empowerment en weerbaarheid.
  • Koploper Sociale Netwerkversterking - MEE consulenten trainen in werkwijze Sociale Netwerkversterking.
  • Gezinsregisseur Sociaal Team Ede-Buitendorpen - het Sociaal Team bestaat uit deskundigen van verschillende Zorg- en Welzijnsorganisaties. De klant kan bij het Sociaal Team terecht als hij/zij vragen heeft op meerdere leefdomeinen tegelijk.
caret-down caret-up caret-left caret-right
Jim Carrey

"Life does not happen to you, it happens for you."