top of page
Zakelijke fotografie Kranenburg-62.jpg

Over mij

Ik ben geboren en getogen in Hardenberg (1982) en omgeving, woon nu samen in Kranenburg en we hebben een dochter van inmiddels alweer 5 jaar. Ik hou van de 'down-to-earth' mentaliteit waarin ik ben opgegroeid en ben daarnaast ook een flap-uit, die het niet laat te zeggen wat ze vindt en voelt. Andere mensen omschrijven mij als open, betrokken, prikkelend en speels.

Gedurende mijn werkjaren, in mijn eigen omgeving en vooral ook bij mijzelf, viel me op dat veel mensen handelen vanuit oude gewoonten en patronen. Zolang het goed gaat, is er niets aan de hand. Maar wanneer we over grenzen gaan en blijven gaan, is het niet vreemd dat het lichaam gaat protesteren. Tegenwoordig zijn we zo geneigd om vooral met ons verstand beslissingen te nemen en problemen op te lossen.

Wat mij in de begeleiding zo aanspreekt is naast de ander mee te voelen, zonder oordeel te ontmoeten en te kijken naar wat zich op dat moment aandient. Verbinden met de ander met onverdeelde aandacht.

Iedereen heeft in zijn leven affectieve bevestiging nodig; het feit dat je goed bent zoals je bent! Zo kun je je ontwikkelen tot een volledig, vitaal voelend mens in relatie tot de wereld om je heen. Voor mij de belangrijkste reden om mij vanuit de psychiatrie in de haptonomie te gaan verdiepen en daar nu zo dankbaar en blij mijn werk van te mogen maken.

OPLEIDING

Mijn opleiding

  • Hogeschool Windesheim (Sociaal Pedagogische Hulpverlening

  • Instituut voor Toegepaste Haptonomie (Haptotherapie)

Mijn ervaring 

17 jaar ervaring in de zorg & welzijn; gehandicaptenzorg, jeugdzorg en psychiatrie. Breed inzetbaar door de kennis van beperkingen en psychische ziektebeelden. Ervaring in het werken met enkelvoudige en multi-problem kwesties. Procesbegeleider, coach en trainer.  

  • Gezinscoach/-regisseur Sociaal Wijkteam Ede - Ondersteuner voor de burger in de wijk. Integrale aanpak van vragen. De klant kan bij het Sociale Team terecht als hij/zij vragen of problemen heeft op meerdere leefdomeinen tegelijkertijd.

  • Consulent, trainer en Projectmedewerker MEE IJsseloevers en MEE Veluwe - Ondersteunen van mensen met een beperking en hun directe omgeving met als doel de zelfredzaamheid en participatie van de betrokkene(n) in de samenleving te bevorderen of in stand te houden.

  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlener in de psychiatrie bij Vitree - Vitree biedt diagnostiek, begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren mét en zonder een licht verstandelijke beperking, die vastlopen in hun ontwikkeling.

  • Ambulant Begeleider in de Psychiatrie - Ambulante begeleiding aan mensen met een verminderde zelfredzaamheid vanuit de WMO (Bij Vivens Begeleiding als ZZP'er)

  • Praktijk- en Stagebegeleider Hogeschoolstudenten in de zorgsector

  • GZ-Haptotherapier - Haptonoom/Haptonomie/Haptotherapie (individueel, relaties)

Mijn nascholing

Plant
ellis_koopman_haptotherapeut_24.jpgMijn visie en aanpak

De kern van haptotherapie gaat voor mij over: Wie je ook bent, waar je ook staat, haptotherapie kan je ondersteunen de persoon te leren kennen wie jij bent, in relatie tot de wereld waarin je leeft. De ander mogen ondersteunen bij die processen en vooral blijven verwonderen vind ik fantastisch en heel belangrijk. Op jouw eigen tijd en manier en ontdekken wat je allemaal in huis hebt.

De meerwaarde van haptotherapie voor mij is: Praktisch en concreet, in het hier en nu samen oefenen en ervaren. Weer in beweging komen en nieuwe keuzes leren maken. De kern van mijn werkwijze als haptotherapeut is: We werken in verbinding met elkaar, gericht op je mogelijkheden en wat je graag wilt bereiken.

Het blijvend in ontwikkeling zijn is voor mij als mens en professional belangrijk. Hierdoor ben ik in contact met andere haptotherapeuten, waarmee ik mijn handelen en ervaringen bespreek door middel van intervisie. Ook heb ik een actieve samenwerking met GZ-haptotherapeut Linda Looman (www.lindalooman.nl).

Daarnaast volg ik her- en bijscholingen aan voornamelijk het Instituut voor Haptonomie te Nijmegen, Academie voor Haptonomie te Doorn, Synergos te Amersfoort/ Den Haag, HCN en De Verdieping.

In de omgeving van Nijmegen voel ik mij thuis. Sinds oktober 2021 heb ik een praktijkruimte in Beek-Ubbergen in de nabije omgeving van Nijmegen. In Groesbeek werk ik samen met Robin Theunissen (Personal Coach, Sport & Bewegen Specialist) onder de naam: REVITALICE

My Approach
bottom of page