top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEllis

Houden van jezelf?

Wat betekent precies van jezelf houden? Deze vraag krijg ik vaker. Geef je jezelf de ruimte als je niet meer weet wie je bent en wat je leuk vindt?


Van jezelf houden is een heel belangrijk onderdeel om een bevredigend leven te kunnen leiden. Het betekent zorgen voor je fysieke, mentale en emotionele behoeften. Het betekent erkennen dat je gebreken en onvolkomenheden hebt en die accepteren. Van jezelf houden houdt ook in dat je begrijpt dat er fouten zullen worden gemaakt en dat je daarvan leert, in plaats van jezelf ervoor op de borst te kloppen. Als het erom gaat te weten wie je bent en wat je leuk vindt, is het belangrijk jezelf de tijd en ruimte te geven die nodig zijn om verschillende ideeën en activiteiten te verkennen zonder jezelf onder druk te zetten om meteen te beslissen.


Het gevoel dat je er mag zijn en je gezien en gehoord voelt, is vaak een over het hoofd gezien aspect van van jezelf houden, maar het is essentieel voor persoonlijke groei. Jezelf toestaan om je kwetsbaar op te stellen tegenover anderen kan moeilijk zijn, maar door dat te doen, stellen we ons open voor verbinding met andere mensen. Door diep te luisteren naar je eigen gevoelens kunnen we meer vertrouwen op onze intuïtie en leren we meer over onszelf. Dit kan leiden tot meer zelfliefde, omdat we ons meer op ons gemak voelen bij wie we werkelijk zijn.


Haptotherapie moedigt mensen aan om zich bewust te worden van hun emoties die diep in hen begraven kunnen zijn als gevolg van trauma's of ervaringen uit het verleden waardoor ze zich onveilig of niet gewaardeerd voelden. Door met deze gevoelens in contact te komen in een veilige omgeving, kunnen ze beginnen met het proces om helder te krijgen wie ze in hun kern zijn. Hierdoor kunnen ze beslissingen nemen vanuit een plaats van liefde in plaats van angst, terwijl ze zichzelf ook ruimte geven voor groei, zowel fysiek als emotioneel.16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page